Неделя, 14 Мар 2021
            
Общество

Близо 300 абсолвенти от ВУАРР получиха дипломите си във Велико Търново (СНИМКИ)

  06.12.2019 12:27
Близо 300 абсолвенти от ВУАРР получиха дипломите си във Велико Търново (СНИМКИ)

295 абсолвенти от Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите получиха своите дипломи във Велико Търново. Отличниците на випуска са 71, а от тях с пълна шестица завършват Николинка Маринова и Мария Есенкова. Средният успех при бакалаврите е 5.04, а при магистрите е 5.37.  Медали за отличното си представяне получиха общо осем абсолвенти, чиито свидетелства за завършено образование бяха връчени от ректора на учебното заведение проф. Марияна Иванова.
Празничната церемония беше водена от заместник-ректорът доц. Петър Петров. Той съобщи добри новини за развитието на ВУАРР, като подчерта, че студентите са се увеличили сериозно през последните две години. Само за миналата година приетите студенти във Велико Търново са били 287, което с близо 20% повече от предходната. А на последния прием са се записали 352-ма души, което е ново увеличение с над 20%. В тържественото си слово доц. Петров припомни историческите факти около датата 8-ми декември и пожела на всички абсолвенти и възпитаници на ВУААР попътен вятър в сбъдването на мечтите им.
 „Днес е празник за ВУАРР, защото пускаме в обръщение нова емисия икономисти и управленци. Емисията е 2019 и е с доста висока номинална и реална стойност, с множество защитни елементи, като професионални качества, компетенции, знания и умения. Марк Твен казва, че най-важните дни в живота са този, в който си се родил и този, в който си разбрал защо. Аз съм сигурен, че в тези години прекарани във ВУАРР вие сте разбрали защо сте се родили и какъв жребий ви се е паднал на този свят. Но заедно с късмета, който сте изтеглили при раждането си, вие сте приели и задълженията, които обществото ви вменява и които никога не трябва да забравяте“, сподели в словото си доц. Петров.
С поздрав към всички се обърна и ректорът на учебното заведение проф. Марияна Иванова. Тя подчерта, че развитието на ВУАРР е на прав път, защото през настоящата година е Висшето училище е получило най-високата до момента акредитационна.
„ВУААРР навърши 27 години, период, в който увеличихме студентите си 100 пъти. Ние заслужено се гордеем с успехите си, защото постигнахме оценка 9.03 от 10. Добрата новина е, че вчера получихме оценка за направление „Икономика“ 8.09. ето защо всички вие трябва да вярвате във вашата кариера, защото вече 27 години ВУАРР изгражда кадри за българската и европейската икономика и се превърна в респектираща марка за работодателите. Така ще е и в бъдеще“, каза в академичното си слово ректорът на учебното заведение.
С поздрав към всички се обърна и заместник-кметът на община Велико Търново проф. Георги Камарашев. Той припомни една от любимите фрази на проф. Димитър Димитров.
„Той обича да казва така: Недейте да бъдете зрители на скамейките, по-добре бъдете играчи на терена и ако е възможно бъдете и капитани. Пожелавам ви успех, дано всички мечти, които сте имали да се сбъднат и никога не преставайте да се учите“,  каза проф. Камарашев.
Преди да получат дипломите си всички студенти повториха клетвата на учебното заведение и се заклеха да работят за престижа на ВУАРР и България.
Официални гости на дипломирането бяха директорът на Държавен фонд „Земеделие“ Тодор Тодоров, кметът на Килифарево Димитър Събев и директорът на Областна дирекция „Земеделие“ Йорданка Стефанова.
Михаил Михалев


Ключови думи
ВУАРР Земеделски колеж Петър Петров дипломиране
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати