Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Крими

Биячите на Слави Ангелов трябвало да начупят в Търново и шефа на футболните съдии Петър Петров

  25.04.2020 12:32
Биячите на Слави Ангелов трябвало да начупят в Търново и шефа на футболните съдии Петър Петров

Биячите на журналиста Слави Ангелов трябвало преди години да пребият и шефа на съдиите по онова време Петър Петров, твърди в днешното си издание вестник „България днес”, позовавайки се на източници, близки до разследването. В края на септември 2017 година великотърновският седмичник „Кореспондент” съобщи, че срещу съдийския шеф – търновецът Петър Петров, се готви покушение, а самият той е бил предупреден от полицията да вземе мерки за безопасността си. Информацията е потвърдена от самия Петров, който свърза пред репортер на вестника заплахите към живота му с предстоящия тогава конгрес на БФС.

Според „България днес” историята преди години започнала след загуба на „Левски” от „Лудогорец” с 1:3 в края на септември 2017 г. Сините ултраси обвинявали съдията, че ги заклал и решили да въздадат своят справедливост за поруганата чест, натрошавайки шефа на съдийската комисия. По онова време това бил търновецът Петър Петров. След злополучния мач един от ултрасите се свързал със свой познат във Велико Търново и поискал среща. Дошъл с още двама юнаци и предложил 1000 лева на търновеца да покаже къщата в Килифарево, където живеел Петър Петров. Той обаче се свързал със свой познат – висш полицай в областната полиция и го предупредил за готвената вендета срещу Петров. Полицаят веднага се свързал с футболния съдия и го предупредил, покрай случая се разшумяло и общо взето Петров се спасил от разправата. Малко по-късно Петров се оттегли от поста си на председател на съдийската комисия на БФС.

Две години и половина след тази история разследващите може би ще трябва да разровят случая, ако наистина се окаже, че същата бригада, която прати в болница Слави Ангелов е трябвало да начупи краката на Петър Петров. Трима от агитката на „Левски” бяха арестувани по подозрение, че са участвали в зверската саморазправа с главния редактор на „168 часа” Слави Ангелов. Той бе докаран до безпомощност след побой пред дома си на 17 март тази година. Преди дни екипи на спeцпрoкурaтурaта и пoлиция cъc зрeлищнa aкция в Coфия направиха арести в cтoличнитe квaртaли „Пoдуянe“ и „Бeнкoвcки“. Cпoрeд oргaнитe нa рeдa зaдържaнитe ca oт групa зa cилoви дeйcтвия, кoитo ca cвързaни и c пoбoя нaд журнaлиcтa. Cрeд aрecтувaнитe ca ММA бoйцитe Пaвeл Гeoргиeв и Любo Дeлeв, кaктo и бoкcьoрът Биceр Митрeв. Тримaтa ca чacт oт фeнклубa Лeвcки "Coфия-Зaпaд". Зaпoдoзрeни ca и зa други пoръчкoви пoбoи, кaтo тoзи нa cлужитeля нa клубa Цвeтaн Вълчeв. За поръчителите пък се казва, че са хора, напуснали България и живеещи в чужбина.

Дали разследващите ще стигнат до поръчителите на побоя над Слави Ангелов и дали ще разнищят заплахите срещу Петър Петров тепърва ще видим.


Ключови думи
Петър Петров
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати