Сряда, 08 Мар 2023
            
Горна Оряховица Други

Над 1300 кг стари електроуреди бяха предадени за разкомплектоване след акция, организирана от Община Горна Оряховица

  27.11.2022 08:26
Над 1300 кг стари електроуреди бяха предадени за разкомплектоване след акция, организирана от Община Горна Оряховица

Над 1 300 кг стари и излезли от употреба електроуреди бяха събрани по време на акция, организирана от Община Горна Оряховица. Инициативата е традиционна и се провежда всяка година по време на Европейската седмица за намаляване на отпадъците, която тази година се отбелязва от 20 до 28 ноември.
Посетени бяха над 40 адреса, а с товаренето и извозването на старите електроуреди бяха ангажирани работниците на Общинското предприятие „Поддръжка, пътна инфраструктура и озеленяване“. Негодните за употреба уреди бяха откарани на площадката на „Трансинс”. Тя се намира в кв. „Калтинец“ в Горна Оряховица. Там могат да се предават негодни за употреба батерии и акумулатори, както и излязло от употреба електрическо и електронно оборудване.
Всяка година интересът към акцията става все по-голям и повече граждани се включват в нея. Това е много добре, защото макар и бавно, съзнанието на хората започва да работи в насока, че съответните отпадъци трябва да се изхвърлят на определените за това места, коментират еколозите от Община Горна Оряховица. 
Списък с площадките за събиране и оползотворяване на отпадъци на територията на община Горна Оряховица е публикуван на сайта на Общината в секция „Екология“: https://www.g-oryahovica.bg/storage/files/Списък-на-площадките-за-събиране-и-оползотворяване-на-отпадъци-на-територията-на-община-Горна-Оряховица.pdf


Ключови думи
отпадъци
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати