Вторник, 21 Фев 2023
            
Велико Търново Икономика

За първи път представиха Велико Търново на международното изложение PHILOXENIA

  22.11.2022 15:58
За първи път представиха Велико Търново на международното изложение PHILOXENIA

Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ за първи път представи Велико Търново на международното изложение PHILOXENIA, което се проведе от 18 до 20 ноември в Солун, Гърция. Борсата е една от най-големите на Балканския полуостров, като в нея участие взеха над 690 изложители от 20 страни.

Управителят на „Царевград Търнов“ Борислав Йорданов се срещна с Асланидис Лазарос, заместник-кмет по туризъм на гръцкия град Бер /Veria/, административен център на регион Иматиа в Централна Македония. На срещата бе обсъдена възможността за взаимно гостуване на български фолклорни състави в Бер, на гръцки формации на Международния фолклорен фестивал, НФФ "Насред мегдана в Арбанаси" и др., а симфоничният оркестър на Бер би могъл да се включи в следващото издание на ЛОФ "Сцена на вековете".

Борислав Йорданов разговаря също с Ангела Гереко, президент на Гръцката национална туристическа организация (GNTO). Двамата обсъдиха ключовата роля на културния туризъм за двете страни, а Гереко получи и покана нейната организация да се включи в МТИ "Културен туризъм" през следващата година.

Атракивният щанд и силният интерес към България не останаха незабелязани от организираторите, които отличиха търновското участие със специална награда.

Най-големият румънски туроператор, Christian Tour, както и редица гръцки фирми проявяват интерес за групови посещения през 2023 г. във Велико Търново и Арбанаси, съобразени с културния календар и датите за провеждане на най-популярните фестивали и празници в града.

От Туристическа организация на Сърбия (TOS) посетиха щанда на България, като представителите на организацията специално поканиха Велико Търново на Международното изложение в Белград през 2023 година. Сръбските туристи проявяват силен интерес към културно-религиозния туризъм, който се предлага в града и региона, като през новата година се очаква сръбски туроператори да организират инфо турове във Велико Търново.

Специални благодарности на Александра Аграфиоти, представител на побратимения на Велико Търново град Серес, за неоценимата й помощ по време на изложението изказаха от „Царевград Търнов“.


Ключови думи
Царевград Търнов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати