Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Велико Търново Светски

Новата туристическа игра „Търновски легенди“ – зов за приключенци

  14.04.2022 10:11
Новата туристическа игра „Търновски легенди“ – зов  за приключенци

Търново е от онези градове, в които зад всеки ъгъл дебнат прелюбопитни истории и легенди. „Царевград Търнов“ отправя предизвикателство към гостите и жителите на старопрестолния град с една нова градска приключенска игра.

Кои са търновските легенди и как да ги открием? Те се крият пред очите ни и за да ги уловим, трябва да се потопим в духа на града, да се впуснем в малките улички, забравяйки за всичко, което си мислим, че добре познаваме.

Всеки любител на градски приключения знае, че може да открие нещо ново и прекрасно дори зад най-добре познатите места. Играта ще разкрие града такъв, какъвто никога не сте виждали – град на легенди! Някои от историите, които играчът ще научи по пътя си, са общоизвестни, а други са добре забравени тайни – важно е да отвори широко очи за всичко ново и прекрасно, защото все пак тук с всяка стъпка се покоряват върхове...Буквално!

Този нов туристически продукт на Общинската агенция по туризъм „Царевград Търнов“ отбелязва седемнадесетото издание на Международното туристическо изложение „Културен туризъм“ и началото на новия туристически сезон.

Играта е една разходка из „задните“ улички, извън отъпканите и познати маршрути. Забавно е да се играе със семейството и с приятели и е подходяща за всички възрасти. Няма ограничение във времето и всеки избира своето темпо – можете да спирате за почивка с кафе и сладолед или нещо по-съществено, да отложите „финала“ за следващ  ден, но е задължително да се върнете на „старта“, за да получите своя почетен знак!

Карта за играта и правилата се получават на щанда на „Царевград Търнов“ в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“, безплатно,  в дните на изложението от 14 до 16 април т. г.


Ключови думи
Царевград Търнов приключенска игра
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати