Сряда, 15 Фев 2023
            
Горна Оряховица Спорт

50 отбора от 15 училища се състезават в общинския кръг на Ученически игри в Горна Оряховица, волейболът е най-популярният спорт

  16.11.2022 12:18
50 отбора от 15 училища се състезават в общинския кръг на Ученически игри в Горна Оряховица, волейболът е най-популярният спорт

Най-масовият спорт в горнооряховските училища не е футболът, колкото и да е изненадващо, а волейболът. Първо, защото той е най-масовия отборен спорт, практикуван от момичета и девойки. Но и в мъжките групи, отборите не отстъпват по брой на футболните. Това поне показва справката от Общинския кръг на Ученически игри, който вече е на приключване. Остава именно волейболният турнир, който ще отнеме повече време заради повечето участници – общо 21 отбора в трите възрасти.

Най-масово учениците спортуват във възраст 5-7 клас. Там се конкурират 10 училища, като освен градските, участват и представители на училищата в Първомайци, Поликраище, Драганово и Долна Оряховица. Общо 20 отбора в 7 вида спорт са заявили участие в игрите. В бъскетбола са по два отбора за момичета и два за момчета. Волейболното първенство е с 3 отбора момчета и четири при момичетата. Футболният турнир включва четири отбора. В първенствата по хандбал, тенис на маса, шахмат и лека атлетика имаше по един заявен отбор.

Във възраст 8 – 10 клас са 16 отбора, като само в турнира по волейбол има участие на девойки и то три отбора. В останалите първенства са само момчета – 2 отбора по баскетбол, 3 на волейбол, 2 – хандбал, по три в турнирите по тенис на маса и футбол.

При най-големите 11 – 12 клас отборите са 14 в четири спорта – баскетбол (2 отбора), хандбал (1 отбор), футбол (3 отбора) и волейбол. Отново дамско участие има само във волейбола – три девически отбора ще си оспорват първото място. Толкова са волейболните отбори и в юношеския турнир.

Победителите в общинския кръг продължават на областно ниво. В спортовете, където има заявен само по един отбор, той отива напред. Това са отборите на ОУ „Иван Вазов” по лека атлетика за момчета и момичета и шахмат  във възраст V – VІІ клас. В същата възраст отборите на СУ „Георги Измирлиев” по тенис на маса и хандбал за момчета също прескачат общинския кръг заради липса на конкуренция. Същото се отнася и за хандбалистите на ПГЕЕ във възраст 11-12 клас.

Ето и класирането на завършилите досега турнири.

БАСКЕТБОЛ

Момичета V – VІІ клас

1.ОУ „Иван Вазов”

2.СУ „Георги Измирлиев”

Момчета V – VІІ клас

1.ОУ „Иван Вазов”

2.СУ „Георги Измирлиев”

Юноши  VІІІ – Х клас

1.ПГЕЕ „М. В. Ломоносов”

2.СУ „Вичо Грънчаров” град Горна Оряховица

Юноши  ХІ – ХІІ клас

1.СУ „Георги Измирлиев”

2. ПГЕЕ „М. В. Ломоносов”

ХАНДБАЛ

Момчета V – VІІ клас

СУ „Георги Измирлиев”

Юноши  VІІІ – Х клас

1.ПГЕЕ „М. В. Ломоносов”

2. СУ „Георги Измирлиев”

Юноши   ХІ – ХІІ клас

1.ПГЕЕ „М. В. Ломоносов”

ТЕНИС НА МАСА

Момчета – V – VІІ клас

СУ „Георги Измирлиев”

Юноши  VІІІ – Х клас

1.СУ „Георги Измирлиев” град Горна Оряховица

2.ПГЖПТ „Н.Й.Вапцаров” град Горна Оряховица

3.ПГЛПИ „Атанас Буров” град Горна Оряховица

ФУТБОЛ

Момчета V – VІІ клас

1.СУ „Георги Измирлиев”

2.ОУ „Иван Вазов”

3.ОУ „Св.св.Кирил и Методий” - Горна Оряховица

4.ОУ „Св.св.Кирил и Методий” - Долна Оряховица

Юноши  VІІІ – Х клас

1.ПГЕЕ „М.В.Ломоносов”

2.ПГЛПИ „Атанас Буров”

3.ПТГ „Васил Левски”

Юноши – ХІ – ХІІ клас

1.ПГЛПИ „Атанас Буров”

2.СУ „Вичо Грънчаров”

3.ПГЖПТ „Н.Й.Вапцаров”


Ключови думи
Ученически игри
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати