Вторник, 14 Фев 2023
            
Горна Оряховица Общество

Без общоградско посрещане на Нова година в Горна Оряховица, коледната елха грейва на 5 декември с празник за децата

  15.11.2022 15:00
Без общоградско посрещане на Нова година в Горна Оряховица, коледната елха грейва на 5 декември с празник за децата

В Горна Оряховица и тази година няма да има общоградско посрещане на Нова година. Така беше и миналата година, когато бе решено, че хората, които се събират на площада, са твърде малко, за да се правят големи разходи за изпълнители. Колективните празници се получаваха, докато се правеха в квартал „Пролет”, където са повечето млади хора на града. След застрояването на поляната обаче там вече няма подходящо място за сцени и масови събирания. В централната градска част пък преобладава поколение, което не си пада по посрещане на Нова година на открито.

Коледно настроение в града все пак няма да липсва. Почти привършва монтирането на празничната украса от фирма „Хит”. Официално коледните светлини ще бъдат запалени на 5 декември, когато ще грейне елхата пред Общината. По традиция ще има празник за най-малките горнооряховчани, като този път освен Дядо Коледа гости на тържеството ще бъдат и коледари, които ще наричат за здраве и късмет.

От 5 декември на площад „Георги Измирлиев” отваря и Коледния базар със скара, наливно вино и къщички за лакомства и коледна украса.


Ключови думи
Нова година Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати