Вторник, 27 Сеп 2022
            
Велико Търново Светски

Във Велико Търново отмениха зарята за Нова година, градът посреща 2022 г. със светлинно шоу

  30.12.2021 13:44
Във Велико Търново отмениха зарята за Нова година, градът посреща 2022 г. със светлинно шоу

Велико Търново ще посрещне Нова година с атрактивно светлинно шоу и концерт пред сградата на Общината. На сцената ще излязат група „Петте сезона“, Професионален фолклорен ансамбъл „Искра“ и Влади Ампов – Графа.

Община Велико Търново се присъединява към инициативата на Фондация „Четири лапи“ за ограничаване на фойерверките. Кметът Даниел Панов отмени зарята в новогодишната нощ. Той апелира към великотърновци да ограничат гърмежите в тези предстоящи дни.

„Празничният дух е в споделените мигове с нашите близки и приятели. Те са много по-ценни, отколкото няколкото минути заря“, коментира Панов. Силният шум от фойерверките влияе негативно на бебетата, на децата и хората с увреждания, на животните, на птиците.

Празничната програма ще започне в 23:00 ч. на 31 декември, а първи на сцената на площад „Майка България“ ще излязат изпълнителите от „Петте сезона“, заедно със Стефан Диомов. В 23:45 ч. е традиционният благослов, последван от празнично приветствие на кмета Даниел Панов.

Точно в полунощ навръх Нова година започва светлинното шоу. Хореографията му е съчетана с химна на Република България.

В първите минути от новата година Старата столица ще бъде огласена от неповторимото звучене на българския фолклор. Певците, музикантите и танцьорите от ПФА „Искра“ ще поведат новогодишното хоро.

Кулминация на програмата ще са изпълненията на Владимир Ампов – Графа.

За Нова година Община Велико Търново подарява на жителите и гостите на града прожекция на аудио-визуалния спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина“. Тя ще бъде излъчена от 18:00 ч. на 1 януари.

Снимка: Ростислав Грънчаров


Ключови думи
нова година
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати