Понеделник, 30 Яну 2023
            
Други Свищов

С над 40 % намаляха загубите на вода след подмяната на водопровода в с. Българско Сливово

  14.11.2022 09:46
С над 40 % намаляха загубите на вода след подмяната на водопровода в с. Българско Сливово

След приключване на първия етап от подмяната на хранителния и довеждащ водопровод в свищовското село Българско Сливово, вече се отчита положителния ефект от наложителния ремонт. По информация на ВиК „Йовковци“, район Свищов, с полагането на новата 2,4 км водопреносна мрежа загубите на вода са драстично намалели и значително се е увеличило налягането.

От ВиК дружеството уточняват, че преди извършване на ремонтните дейности за задоволяване потребностите на населението са били необходими 950 куб. м. за денонощие, а след приключване на първия етап от ремонта вече са достатъчни 520 куб. м. за 24 часа. Вследствие на това са изключени два от кладенците за водоподаване, а загубите на вода след подмяната на водопровода в с. Българско Сливово са намалели с повече от 40%. До седмица се очаква да бъде решен и въпросът с недостига на вода до високите части на населеното място.

В с. Българско Сливово предстои изпълнението на втори етап от дейностите, свързани с обновяването на ВиК инфраструктурата, в който ще бъдат подменени 1650 м хранителен водопровод и 360 м напорен.

Инвестициите, направени за село Българско Сливово, са осигурени от МРРБ и са в размер 680 хиляди лева без ДДС./ сн. архив


Ключови думи
Българско Сливово
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати