Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Общество

В Българско Сливово откриха обновения централен площад

  29.07.2019 16:42
В Българско Сливово откриха обновения централен площад

В село Българско Сливово, община Свищов официално бе прерязана лентата на обновения централен площад. В церемонията, заедно с кмета на населеното място Радослав Атанасов, се включи и кметът на община Свищов Генчо Генчев, който припомни, че поетите преди 4 г. ангажименти на общинското ръководсто не остават само на думи, а се реализират с цел подобряване на живота на хората.
Мисля, че всичко, което направихме и това, което правим за всяко едно населено място от общината, вече дава своите резултати. Това показват и разговорите ми с кметовете на селата. Щастлив съм от факта, че и вашият площад вече има хубав европейски вид, на който да се радват и малки, и големи.

Още по-хубаво е, че по този начин ние даваме възможност нашите населени места да са живи, създаваме добри условия за младите хора, които да има защо да се връщат и да остават, каза още Генчев. Той призова още жителите да пазят всичко, което е изградено с много усилия.


Реконструкцията на централното пространство стартира през месец март и бе извършено от общинското предприятие КСП – Свищов. Средствата за ремонта, които са в размер на близо 60 хил. лв., са осигурени съвместно от Общината и капиталовите разходи на кметството, а пейките, които са поставени на новия площад, са дарение от народния представител д-р Станислава Стоянова.

Д-р Стоянова присъства активно в обществения живот на община Свищов и за пореден път доказа съпричастност с действията си.
Кметът на село Българско Сливово Радослав Атанасов благодари на общинското ръководство и също изрази радостта си от новата придобивка, като не пропусна да си пожелае и в бъдеще в селото да продължат да се случват само хубави неща.


Ключови думи
Българско Сливово
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати