Петък, 10 Фев 2023
            
Горна Оряховица Други

Деца от ДГ „Щастливо детство” и техните родители представят творчеството си в Художествена галерия „Недялко Каранешев”

  11.11.2022 14:17
Деца от ДГ „Щастливо детство” и техните родители представят творчеството си в Художествена галерия „Недялко Каранешев”

Изложба „Моето щастливо детство” представя творчеството на най-малките художници на Горна Оряховица в Художествена галерия „Недялко Каренешев”. Тя е дело на децата от ДГ „Щастливо детство” и техните родители. Вдъхновена е от 5 октомври – Международния ден на учителя и първо беше показана в детската градина. После спонтанно се родила идеята да бъде експонирана и в Художествената галерия, за да стигне до повече хора.

Галерията отесня, за да побере всички автори и приятелите им при откриването на изложбата. Жизнената и весела експозиция е разположена в малката зала на Галерията, а хлапетата имаха възможност да разгледат и изложбата в голямата зала и да се потопят в света на изкуството за големи. Представени са 46 произведения, реализирани в разнообразието от рисунъчни и декоративни техники, достъпни за малките художници - флумастер, цветен молив, масления пастел, колаж.

Творбите са представени върху различен цветови фон, дефиниращ всяка от четирите групи в градината. Зелено е отредено на най-малките - Първа група „Мики Маус” с учители Ивелина Георгиева и Анелия Хаджигеоргиева, оранжево е за Втора група „Буратино”, за която грижи полагат Даниела Железарова и Иваничка Ценова, Трета група „Смърфове” с преподаватели Веселка Стоева и Галина Павлева е представена на син и бял фон, цветове символично обвързани с едноименните анимационни герои, и най-голямата Четвърта група „Мечо Пух” с госпожите Анелия Димова и Галина Станчева са върху жълто паспарту.

Освен с творбите си, децата дойдоха в Галерията и с кратка програма, посветена на любимите учители. Благодарност и благопожелания към всички изказа директорът на ДГ „Щастливо детство“ Мариана Кушева. Официален гост на събитието беше Ивелина Върбанова, специалист „Образование“ в Община Горна Оряховица. За нея и за домакина на събитието – уредника на Галерията д-р Деница Александрова имаше и малки подаръци, направени от детските ръце.

През 2023 г. нашата детска градина ще направи 50 години. Опитваме се да продължим традициите, развивани половин век, с нови неща. Голямата ни цел е да направим общност на ДГ „Щастливо детство”, като привлечем родителите към живота на детската градина. Благодарна съм им, че винаги откликват и се включват в нашите инициативи и така заедно – учители и родители, постигаме повече във възпитанието на децата, коментира директорът на детското заведение Мариана Кушева.


Ключови думи
ДГ "Щастливо детство" изложба Художествена галерия "Недялко Каранешев"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати