Четвъртък, 09 Фев 2023
            
Крими

Полицаи иззеха дрога и пособия за приготвянето й

  10.11.2022 10:20
Полицаи иззеха дрога и пособия за приготвянето й

Наркотични вещества и пособия за приготвянето им иззеха при спецакция служители на РУ – В. Търново и Свищов. Вчера в хода на специализирана полицейска операция за противодействие държането и разпространението на наркотични вещества около 19,30 ч. в областния град криминалисти предприели проверка на 28-годишен местен жител, известен на полицията и осъждан. Той се опитал да осуети проверката, като направил опит да избяга и изхвърлил кутийка от цигари, с намираща се в нея около 10 грама субстанция, която при полеви наркотест е реагирала на метаамфетамин.

При последвало претърсване в имот, обитаван от 28-годишния мъж, са намерени и иззети още около 3 грама вещество, реагиращо на пико и по около един грам вещества, реагиращи на метаамфетамин и канабис. В гориста местност край града са намерени и иззети течности с натрапчив мирис, реагиращи на метаамфетамин, котлони, празни опаковки от медикаменти и др. вещи, имащи отношение към извършваната от лицето престъпна дейност.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. По случая е започнато досъдебно производство.

Вчера следобед в с. Вардим е извършена проверка на 22-годишен жител на с. Ценово. В него е намерено и иззето пликче, съдържащо около 1 грам кристалообразно вещество, което при полеви наркотест е реагирало на метаамфетамин. Същата вечер в Свищов е извършена проверка и на 35-годишен местен жител. В него е намерено и иззето топче, съдържащо листна маса, която при полеви наркотест е дала реакция на марихуана, както и две свивки, съдържащи вещество, реагиращо на амфетамин.

Срещу двамата са започнати бързи производства.            


Ключови думи
дрога
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати