Петък, 28 Oct 2022
            
Горна Оряховица Други

Хванаха горнооряховчанин да шофира надрусан с 3 вида наркотици

  29.07.2022 10:03
Хванаха горнооряховчанин да шофира надрусан с 3 вида наркотици

Двама водачи, употребили наркотични вещества, единият и неправоспособен, установиха служители на Районното в Горна Оряховица.

Около 19,00 ч. вчера на пътя между Арбанаси и Горна Оряховица е извършена проверка на лек автомобил «Субару», управляван от 35-годишен от Горна Оряховица, известен на полицията и осъждан . В хода на проверката са намерени и иззети около 4 грама растителна маса, която е реагирала на канабис и същото количество бяло прахообразно вещество, което при полеви наркотест е реагирало на амфетамин.

При проверка на водача за употреба на наркотични вещества апаратът е дал положителна реакция на кокаин, амфетамин и канабис. Той е отказал кръвна проба.

Същият ден около 14,00 ч. в Горна Оряховица е извършена проверка на лек автомобил «Фолксваген», управляван от 42-годишен неправоспособен водач от с. Върбица, известен на полицията. При проверка за употреба на наркотични вещества с техническо средство, апаратът е отчел положителна реакция на амфетамин. Той е дал кръвна проба за химичен анализ.

Двамата водачи са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР. По двата случая са започнати досъдебни производства.


Ключови думи
дрога
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати