Вторник, 27 Сеп 2022
            
Крими

Криминалисти задържаха горнооряховчанин с дрога

  17.04.2019 09:19
Криминалисти задържаха горнооряховчанин с дрога

Горнооряховски криминалисти задържаха дилър на дрога, информират от Областната дирекция на МВР. Вчера в 02,15 ч. при провеждане на специализирана полицейска операция за противодействие разпространението на наркотични вещества в Г. Оряховица е предприета проверка на 28-годишен мъж от същия град, осъждан за престъпления, свързани с наркотичните вещества. Мъжът бил изненадан от униформените, докато слизал от лек автомобил «Фолксваген».
След като ги видял обаче  той опитал да осуети проверката и понечил да застигне оставилия го автомобил, но не успял да се качи. В същото време изхвърлил на земята пакет. Полицейските служители го задържали и отвели в полицейското управление.
Автомобилът бил последван и установен в землището на с. Джулюница. При извършената проверка е установено, че возилото е управлявал 32-годишен криминално проявен и осъждан от Лясковец. При проведени оперативно издирвателни мероприятия е изяснено, че в автомобила е пътувал и 19-годишен от с. Градище, който се е укрил от полицейските служители, но впоследствие също е бил установен и задържан. 
При продължилите разследващи действия станало ясно, че изхвърленият пакет съдържа около 20 грама листна маса, която при полеви наркотест е реагирала на марихуана. При извършени претърсвания в дома на 28-годишния мъж са намерени и иззети още около 2 грама бяло прахообразно вещество, което е реагирало на амфетамин. Тримата са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая е образувано досъдебно производство.
Като обвиняем е привлечен 28-годишният мъж. Наложена му е мярка за неотклонение «парична гаранция» в размер на 1000 лв. Работата по документиране на цялата му престъпна дейност продължава.


Ключови думи
дрога
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати