Петък, 27 Яну 2023
            
Велико Търново Общество

Езиковата гимназия във Велико Търново с послание в навечерието на 1 ноември

  28.10.2022 15:17
Езиковата гимназия във Велико Търново с послание в навечерието на 1 ноември

„От днеска нататък българският род история има и става народ“ бе посланието на спектакъла „Народните будители – радетели за свободна и независима България“, поднесен от ученици в Профилираната езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ във Велико Търново.

Това е вълнуваща среща на младите хора от нашето време с големите личности на Възраждането, обезсмъртени от Патриарха на българската литература Иван Вазов. Музикалната картина съчетава църковно-славянски песнопения и някои от най-популярните хитове на група „Епизод““, поясни учителят по български език и литература Маргарита Маринова-Василева, по чиято инициатива и под чието ръководство бе подготвен и изнесен спектакълът.

В него участваха 4 девойки от XI „г“ – Мария Колева, Сияна Димитрова, Микаела Ганчева и Мейси Мусева. В навечерието на Деня на народните будители те отделиха от своето лично време, за да се подготвят за изявата пред публика – да усвоят особеностите на художественото слово и да поднесат текста по изключително въздействащ начин.

Честването на светлия празник бе посрещнато вълнуващо от учители и ученици в профилираната езикова гимназия.

„Традицията да почитаме този ден е жива, а спектакълът е чудесен пример за това“, обобщи учителят Маргарита Маринова-Василева.


Ключови думи
Езикова
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати