Четвъртък, 15 Дек 2022
            
Велико Търново Други

В Езиковата гимназия във Велико Търново 32 момичета и момчета получиха почетни грамоти „Асен Златаров“,

  15.09.2022 14:28
В Езиковата гимназия във Велико Търново 32 момичета и момчета получиха почетни грамоти „Асен Златаров“,

Десетки родители уважиха тържеството на своите деца осмокласници и споделиха вълнението им в новото училище още в ранните часове на деня.

„Днес гимназията отново широко отваря врати, за да посрещне с обич всички нас – последователите на първите, които с много вяра, надежда, ентусиазъм и упорит труд са положили основите. Вярвам, че всеки от нас е достоен да продължи делото им и да издига авторитета на гимназията“, каза в приветственото си слово директорът на ПЕГ Смилена Тодорова.

„Гимназията е неизбежна метаморфоза, която учи на едно: изборите от днес влияят на живота утре“, сподели 12-класничката от френската паралелка Даница Христова.

За своите постижения в областта на науката, спорта, изкуствата и обществената дейност през миналата учебна година 32-ма възпитаници на гимназията получиха своите почетни грамоти „Асен Златаров“, а деветокласничката Пламена Попова и единадесетокласниците Пресиян Делинешев и Марсел Хаджийски поднесоха своя музикален поздрав.

Таня Христова, Мария Георгиева, Янислава Радославова, Гергана Пандова и Галина Георгиева са новите учители в гимназията през тази учебна година.

Всички осмокласници получиха свитък с послание от едно изречение, написано последователно на английски, немски, френски, руски и испански език и пожелания на дванадесетокласници от тази и миналата учебна година.

Тържеството на Профилираната езикова гимназия уважиха гл. секретар на Областната администрация Цанко Стефанов, председателят на ОбС Венцислав Спирдонов, директорът на дирекция „ОМДС“ Пенка Игнатова, ст. експертът в РУО Бонка Долчинкова.


Ключови думи
Езикова
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати