Сряда, 25 Яну 2023
            
Горна Оряховица Други

Деца от ателие „Екслибрис“ в Горна Оряховица с награди от Биенале на малките в Плевен

  26.10.2022 13:39
Деца от ателие „Екслибрис“ в Горна Оряховица с награди от Биенале на малките в Плевен

Трети места в своите възрастови групи от първото издание на Биенале на малките в Плевен спечелиха две момичета от ателие „Екслибрис“ в Горна Оряховица.

В първа възрастова група трета награда взе Ивет Александрова (8 г.), а във втора възрастова група също трета награда грабна Красимира Климентова (18 г.). И двете момичета участват с графични произведения, реализирани чрез съвременния изказ на дигиталното изкуство, отпечатани от Георги Милев. Творбите на Ивет и Красимира по символичен начин представят Горна Оряховица с една от емблемите на града – влака.

Изложба с участващи в биеналето творби бе открита в Художествена галерия „Илия Бешков“ в Плевен. Този форум е проект на екипа на ХГ "Илия Бешков" и представлява Национален конкурс за детско произведение на изкуството, изработено в свободен жанр, стил и тематика, но с предварително зададени максимални размери. Биенале на малките е организирано в две възрастови групи, първата за деца до 13 години и втората от 14 до 18 години. Изложбата на младите таланти бе съпътствана от 11-то Международно биенале на малките форми, което, утвърдило се в период на 22 години, се е превърнало в традиция с богата история. Сърдечно благодарим на организаторите за този форум, чиято цел е да се насочи вниманието към младия творец в неговите първи креативни опити. Желаем още множество успехи по творческия път на всички деца, участвали в конкурса, споделя ръководителят на ателие „Екслибрис“ в Горна Оряховица Деница Иванова-Александрова.


Ключови думи
Екслибрис
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати