Неделя, 22 Яну 2023
            
Горна Оряховица Други

В навечерието на Димитровден Правда празнува с кметска изложба и пищен концерт

  23.10.2022 12:11
В навечерието на Димитровден Правда празнува с кметска изложба и пищен концерт

Правда отбеляза своя празник в навечерието на деня на свети Димитър, който е патрон на църквата в селото. Проявите в празничния ден започнаха с откриване на изложба на дългогодишния кмет на селото Николай Колев. С портрети от строителна мозайка той се е опитал да проследи историята на Правда. Портретите са на хора, които през годините по един или друг начин са дали своя принос за развитието на Правда и са оставили следа в историята й. Изложбата е подредена в НЧ „Звезда - 1905“.

След откриването й, празничната програма продължи с концерт на площад „Свети Димитър“. Празникът уважи народният представител от 48-то Народно събрание Димитър Николов, присъстващите бяха поздравени и от кмета на селото Венета Василева и от името на кмета на Общината инж. Добромир Добрев. 

Гостите на празника аплодираха изпълненията на Балетна школа „Грация“ с художествен ръководител Соня Георгиева, малчуганите от ДГ „Здравец“ в Първомайци, Александър Денев от НЧ „Иван Вазов - 1893“ в Първомайци и Владимир Иванов от НЧ „Звезда - 1905“ в Правда, които работят с вокалния педагог Вяра Денчева. В празничната програма със свои изпълнения участваха Рая Исянкова и Александра Пулова от школата по народно пеене към НЧ „Христо Козлев - 1893“ в Долна Оряховица, Танцов клуб „Веселяци“ от Миндя с ръководител Михаил Станков, женската певческа група към читалището в Правда, Алекс Карабоев от школата на Стела Дойкова към НЧ „Напредък 1869“ в Горна Оряховица, дует „Амфибия.
Празникът в навечерието на Димитровден бе организиран от кметство Правда, настоятелството на НЧ „Звезда – 1905“ и Клуб на пенсионера „Надежда“ в селото.


Ключови думи
Правда празник
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати