Понеделник, 16 Яну 2023
            
Свищов Спорт

Свищовските хокеисти станаха вицешампиони на България

  17.10.2022 13:39
Свищовските хокеисти станаха вицешампиони на България

Финалът на XVII държавно първенство по хокей на трева за юноши и девойки до 18 г.  се проведе на 15 и 16 октомври в КК Албена. От 21 клуба в страната редовни членове на БФХТ, до участие във финалите на държавното първенство бяха допуснати първите  6 отбора от годишната ранглиста за дисциплината хокей открито.

В груповата фаза  отборът на СКХТФ „Дунав“ – Свищов се класира втори, след равенство с отбора на КХ „Хеброс“ – Харманли и загуба от отбора на КХ „Петър Берон“ – Пловдив. Във втория етап на първенството,  на кръстосани полуфинали с първия отбор от другата група  „Дунав“ се срещна с отбора на „Пловдив“ – гр. Пловдив. Срещата беше много оспорвана и динамична, но свищовските хокеисти надделяха с резултат 5:3.  В големия финал за 1 и 2 място двубоят беше много оспорван, като първото полувреме приключи с равенство за двата отбора, но във втората част СКХТФ „Дунав“ загуби с минимална разлика. Сребърните свищовски  хокеисти бяха наградени с купа и медали, а капитанът на отбора  Даниел Стефанов заслужено получи наградата за най-добър защитник на държавното първенство.

Държавното първенство за юноши девойки до 18 г. беше финал на държавните първенства открито за  2022 година. Равносметката  за СКХТФ „Дунав“ от проведените държавни първенства е трето място при деца до 12 години, четвърто място при момичета и момчета да 14 години, четвърто място в юноши и девойки до 16 години и второ място при юноши и девойки до 18 години.

Ръководството на  СКХТФ „Дунав“ изказва своята благодарност за всеотдайния труд на мениджърите и треньорите – доц. д-р Николай Марков, Николай Русев и Радослав Радков, както и на всички състезатели и техните семейства за неизменната подкрепа.


Ключови думи
хокей
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати