Петък, 06 Яну 2023
            
Общество Свищов

Възрастните хора в Свищов отбелязаха своя празник

  07.10.2022 10:22
Възрастните хора в Свищов отбелязаха своя празник

Няколко дни след Международния ден на възрастните хора, членовете на всички пенсионерски клубове в община Свищов се събраха, за да отбележат своя празник и 30-годишнината от възстановяване на пенсионерското движение в България.

По традиция кметът на Свищов уважи празника, поднесе цветя и изказа своето уважение към хората от третата възраст. Той им благодари за моралната подкрепа и мъдрите съвети, продиктувани от богатия им житейски опит. От свое име и от името на общинското ръководство им пожела здраве, много весели емоции и творчески ентусиазъм, с които да развиват дейността на своите пенсионерски клубове.

За подкрепата и ангажираността към пенсионерите и всеотдайността му към хората във втора младост, кметът Генчо Генчев получи от Валентина Николова, председател на СЪЮЗА НА ПЕНСИОНЕРИТЕ – 2004 ОБДИНЕНИ, благодарствено писмо и почетен медал по повод 30-годишнината от възстановяване на пенсионерското движение в България. В своите думи към кмета тя подчерта, че имайки поглед върху пенсионерските клубове в цялата страна, отговорно може да каже, че такива всеотдайни кметове като Генчев се броят на пръстите на едната ѝ ръка.

С почетен медал и благодарствен адрес за своята ангажираност беше отличен и председателят на Общински съвет – Свищов д-р Кристиян Кирилов, както и всички председатели на клубове в общината, за отговорната им работа.

На тържественото събитие поздрав имаше и от председателя на пенсионерските клубове в община Свищов Мария Радулова, която изказа благодарност към общинското ръководство за вниманието и подкрепата и призова пенсионерите да положат усилия за привличането на нова членска маса, тъй като от 1200 човека, към момента членовете на пенсионерските клубове в общината са 631.


Ключови думи
пенсионери
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати