Вторник, 03 Яну 2023
            
Горна Оряховица Общество

Горнооряховските пожарникари направиха подарък на бъдещия си колега – първокласника Денис от Поликраище

  04.10.2022 08:43
Горнооряховските пожарникари направиха подарък на бъдещия си колега – първокласника Денис от Поликраище

Служителите от РС ПБЗН в Горна Оряховица направиха дарение за 7-годишния Денис от Поликраище. Пожарникарите връчиха на детето сумата, събрана от благотворителна акция, в която се включиха деца от цялата община. Идеята беше да се продадат рисунки на децата, участвали в конкурса „С очите си видях бедата”, който се организира всяка година в навечерието на професионалния празник на огнеборците – 14 септември. Събраните от продажбата средства – близо 500 лева, пожарникарите искаха да дарят на дете в неравностойно положение.

Избран бе Денис и вчера, заедно с майка си, той беше гост на Пожарната в Горна Оряховица и получи парите и подаръци. Денис е на 7 години и е първокласник в ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в Поликраище. Момчето е диагностицирано с аутизъм. Денис е прекрасно дете, което мечтае един ден да стане пожарникар. Желаем му го от сърце, защото всички знаем, че човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му, казаха дарителите.

За горнооряховските пожарникари вече е традиция да правят подобен жест към деца, които са в неравностойно положение или се борят със заболяване.

Каузата си заслужава, благодарим на всички, които ни подкрепят, казват пожарникари и спасители от РС ПБЗН в Горна Оряховица.

сн. РС ПБЗН


Ключови думи
пожарникари Горна Оряховица дарение
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати