Понеделник, 02 Яну 2023
            
Велико Търново Избори 2 октомври 2022

206 849 жители на Великотърновска област имат право да гласуват днес

  02.10.2022 09:24
206 849 жители на Великотърновска област имат право да гласуват днес

206 849 жители на Великотърновска област имат право да гласуват на предсрочните парламентарни избори днес, сочат данните на РИК. Избирателите в IV Многомандатен избирателен район са намелели с 2 000 спрямо предходните избори през ноември миналата година.

412 са секциите в областта, а в 295 от тях гласуването ще протече с една машина. В 12 секции са разположени по две машини: 9 от тях са Велико Търново и по една в Лясковец, Горна Оряховица и свищовското село Царевец.

Само с хартиени бюлетини ще се гласува в 92 секции, тъй като там избирателите са под 300 души, а четири секции са подвижни. Разкрити са девет допълнителни болнични и специализирани секции в областта: в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов”, в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Горна Оряховица, в Специализирана болница за продължително лечение и рехабилитация (СБПЛР) „Минерални бани“ в Полски Тръмбеш, в Дома за стари хора в сухиндолското село Горско Косово, в Дома за стари хора в Караисен и в Болницата в Павликени и в санаториума в Овча могила, Болницата в Свищов, както и в Сектор „Арести” – Велико Търново".

Изборният ден в областта е започнал нормално, а в девета секция в Свищов се е преминало към гласуване с хартиени бюлетини, тъй като машината е отказала още сутринта. Според техника на „Сиела Норма“ повредата не може да бъде отстранена, затова от РИК са взели решение да се премине към хартиено гласуване.

В няколко секции са се наложили замени на членове в самия изборен ден, но това не спъва самото гласуване.

Първите данни за избирателната активност ще бъдат ясни малко след 11 часа.

 


Ключови думи
избори 2022
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати