Петък, 30 Дек 2022
            
Велико Търново Крими

17 са задържани, започнати са 12 досъдебни производство, на четирима са повдигнати обвинения в първия ден от мащабната полицейска акция в областта

  30.09.2022 10:48
17 са задържани, започнати са 12 досъдебни производство, на четирима са повдигнати обвинения в първия ден от мащабната полицейска акция в областта

Мащабна полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност стартира рано сутринта на 29 септември в област В. Търново и ще продължи до 2 октомври. По време на акцията на различни места в областта са разположени и мобилни контролно-пропускателни пунктове – целта е недопускане на груби нарушения на пътя.

Проверяват се частни адреси, заложни къщи, търговски обекти, пунктове за изкупуване на отпадъци от черни и цветни метали, автомобили, лица и др.
В рамките на първия ден са проверени общо 22 адреса, 10 заложни къщи, 13 склада за дърва и сечища, 10 пункта за черни и цветни метали, 7 офиса за бързи кредити, 26 търговски обекта, 639 лица и 497 автомобила.
Образувани са 12 бързи досъдебни производства, разкрити са 25 престъпления и са повдигнати обвинения на 4 лица. Съставени са 7 предупредителни протокола, задържани са 17 лица. Съставени са 33 акта и са наложени 118 глоби по фиш. Връчени са 27 електронни фиша, издадени са 6 заповеди за налагане на принудителни административни мерки. Заснети са 58 видеоклипа за скорост. Установени са 5-ма водачи, шофирали под въздействието на алкохол и един - след употреба на наркотични вещества.


Ключови думи
полицейска акция задържани
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати