Вторник, 27 Дек 2022
            
Култура Свищов

29 автори се представят в Галерия „Николай Павлович“

  25.09.2022 08:05
29 автори се представят в Галерия „Николай Павлович“

В Свищов бе открита 45-та юбилейна изложба на свищовските художници. Началото на тази традиция е поставено още през 1977 г. и в нея участват свищовлии, живеещи както в Свищов, така и в цялата страна и чужбина.

Изложбата бе официално открита от директора на дирекция „Култура и културно наследство“ Росен Маринов, който приветства лично всеки от творците, поднасяйки им символичен подарък от името на Община Свищов, в знак на признателност за тяхното творчество. „Това е голямо богатство – един град да има толкова много творци.“, каза той и им благодари, че са продължили да творят въпреки ограниченията във връзка с пандемията през последните две години.

Главният уредник на ХГ „Николай Павлович“ Пламен Симеонов представи всеки от художниците и поясни, че през тази година в юбилейното издание участват 29 автори, които представят общо 66 свои творби, включващи живопис, графика, скулптура, керамика и приложно изкуство. Той благодари и на музикантите към Школата по изкуства към ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“ Боряна Петкова и Ангел Колев за тяхната отзивчивост и музикален съпровод по време на изложбата.

Творбите на свищовските художници ще са на разположение в ХГ „Николай Павлович“ от 23.09 до 30.10. 2022 г., където посетителите могат да се насладят на голямо разнообразие от жанрове, стил, техника и материали, както и да закупят някоя от картините.


Ключови думи
ХГ „Николай Павлович“
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати