Вторник, 27 Сеп 2022
            
Други Свищов

Макети на военни кораби представят в Галерията в Свищов

  27.06.2022 09:28
Макети на военни кораби представят в Галерията в Свищов

Изложба на макети на военни кораби от личната колекция на Владимир Стоянов и на картички от фонда на Регионалния исторически музей в Русе е наредена в ХГ „Николай Павлович“ в Свищов. Тя е част от програмата на Община Свищов, посветена на 145 години от освобождението на града и бе открита от директора на Исторически музей – Свищов Ивелина Габровска.

Владимир Стоянов разказа, че увлечението му към моделирането е започнало когато е бил в пети клас и се записва в кръжок по авиомоделизъм в училище. По-късно е поканен да се присъедини и към клуб по корабомоделиране, което впоследствие остава негово хоби през целия му живот. 75-годишният автор на изложените модели военни кораби разказа историята на всеки един десетте експоната, като добави, че с някои от тях е участвал неведнъж на изложби и състезания, където биват оценени подобаващо. Той сподели, че моделирането развива много качества, умения и знания в различни области на науката и би било чудесно повече млади хора да бъдат привличани към подобен род занимания.

Уникалните експонати и богатата колекция от картички могат да бъдат разгледани в Художествената галерия „Николай Павлович“ до 22.07.2022 г.


Ключови думи
ХГ „Николай Павлович“
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати