Сряда, 21 Дек 2022
            
Лясковец Общество

Община Лясковец се включи в кампанията „ROADPOL”

  21.09.2022 10:03
Община Лясковец се включи в кампанията „ROADPOL”

Община Лясковец и Пътна полиция - Горна Оряховица организираха информационна кампания по повод дните, посветени на безопасността на пътя. Инициативата е част от международната кампания на Европейската мрежа на службите на пътна полиция „ROADPOL”, както и Европейската седмица на мобилността 16 - 22 септември.

В крайградската зелена зона в посока манастир „Св. св. Петър и Павел“ бяха монтирани четири информационни табели, насочени към гражданите (велосипедисти и пешеходци), придвижващи се по маршрута, с апел за спазване правилата за пътна безопасност, определени в Закона за движение по пътищата.

По време на информационния ден служители на Община Лясковец, Пътна полиция – Горна Оряховица и членове на Общинските комисии за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, Общинската комисия за безопасност на движение по пътищата, Общинската комисия за детето и Спортен клуб по ориентиране „Браун тим“ направиха велопоход в посока манастир „Св. св. Петър и Павел“.

По време на велоинициативата бяха раздадени 20 светлоотразителни жилетки и 50 светлоотразителни ленти. Децата с готовност облякоха светлоотразителните жилетки и взеха светлоотразителни ленти и за своите съотборници, приятели, съученици, братя и сестри.

Организиращите институции се обръщат с апел към гражданите на общината монтираните табели да бъдат запазени във вида, в който са поставени, за да може по-дълго време да информират както за тази, така и за други предстоящи кампании и инициативи на територията на град и община Лясковец. Целта на инициативата е раздадените светлоотразителни елементи да бъдат използвани по време на спорт, както и при разходките на гражданите сред природата, за да може да бъде спазван Закона за движение по пътищата и най-важното – да бъдат защитени живота и здравето на всички.


Ключови думи
ROADPOL
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати