Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Други

1295 автомобила са проверени по време на кампанията ROADPOL във Великотърновско, установени са 89 нарушения

  24.09.2020 09:58
1295 автомобила са проверени по време на кампанията ROADPOL във Великотърновско, установени са 89 нарушения

1295 автомобила са проверени по време на кампанията ROADPOL на територията на ОДМВР – В. Търново, установени са 89 нарушения. Кампанията се проведе в периода 16-22 септември под мотото „Остани жив! Пази живота!“.
Проверките бяха насочени основно към използването на обезопасителни средства в автомобилите, устройството „свободни ръце“ и детски обезопасителни системи. Проверени са общо 1295 превозни средства на 230 места за проверки в областта. Общият брой на установените нарушения е 89. От тях 45 са извършени от водачите и 44 от пътници в автомобилите.
Установени са 10 нарушения, свързани с разсейване на водачите. 20 са използвали мобилни телефони без устройството „свободни ръце“. Без защитна каска е установен един водач. В хода на кампанията са разкрити 3 престъпления и едно издирвано лице.
На 17 септември на площадките за пътна и пожарна безопасност в с. Балван се проведоха практически занятия с деца от Центъра за работа с деца в селото. Беседи с ученици относно пътната безопасност се проведоха на територията на всички РУ при ОДМВР – В. Търново.
Текат специализирани полицейски операции за осигуряване на активно присъствие на пътя, с цел недопускане на тежки пътни инциденти на територията на областта. До края на октомври продължава и традиционната акция на полицията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“.


Ключови думи
ROADPOL
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати