Понеделник, 19 Дек 2022
            
Велико Търново Други

Служители от ТД на НАП във Велико Търново се включиха в кампанията „Да изчистим България заедно“

  19.09.2022 11:49
Служители от ТД на НАП във Велико Търново се включиха в кампанията „Да изчистим България заедно“

Териториалната дирекция на НАП във Велико Търново се включи в кампанията “Да изчистим България заедно”. Тази година инициативата се проведе на 17 септември (събота) под надслов “Подай ръка на природата” и беше насочена към личната отговорност и принос в грижата за чистотата на планетата, бъдещото и възпитанието на децата. На тази дата се отбелязва и Световният ден на почистването на планетата.

Служителите от териториалната дирекция в старата столица почистиха забравения вече бивш стадион „Юнак“ в центъра на Велико Търново, който от години се е превърнал в сметище, както и района на 5-ти корпус на Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“ и парка около паметник „Асеневци“ – една от емблемите на града.

В инициативата се включиха представители на всички отдели и дирекции в ТД на НАП Велико Търново. Въоръжени с ръкавици, в рамките на няколко часа те събраха десетки чували с боклук. Отпадъците не включваха само често срещаните по улиците опаковки от храна и фасове. Сред най-странните находки са телевизори, празни куфари, автомобилни гуми и много пластмасови отпадъци.

„През годините различни каузи са ни обединявали, а в тази, най-мащабна доброволческа кампания, колегите за пореден път показаха съпричастност и инициативност. Надяваме се все повече хора да разберат колко е важно да бъдем по-отговорни, да пазим населените места чисти и да се отнасяме с уважение към природата.“, заяви директорът на ТД на НАП Велико Търново Хрисимира Витанова.


Ключови думи
НАП
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати