Петък, 02 Дек 2022
            
Общество Свищов

Всички общински детски градини в Свищовско посрещат възпитаниците си в обновена среда

  15.09.2022 10:50
Всички общински детски градини в Свищовско посрещат възпитаниците си в обновена среда

Община Свищов продължава да изпълнява политиката си за приоритетно насочване на инвестиции в общинска инфраструктура, като акцентът е поставен върху ремонта и модернизацията на детските градини.

В зависимост от състоянието им, обновяване бе извършено във всички общински детски заведения. По-крупни ремонтни дейности се реализираха в ДГ „Чиполино“,  ДГ „Зорница“ в с. Ореш и  изнесените към същата групи в с. Драгомирово, с. Морава и с. Овча Могила, в ДГ „Радост“ с. Царевец и изнесените й групи в с. Алеково и с. Хаджи Димитрово, ДГ „Калина Малина“ – изнесена група с. Българско Сливово.

В обхвата на извършените ремонтни дейности попадат ремонт на покриви и улуци,  санитарни помещения – тоалетни и умивални, подмяна на дограмата и електро и отоплителни инсталации, обновяване на вътрешния интериор в спални помещения, занимални и др., обновяване на настилката на  спортните площадки, оградите и др., като основен дял от разходвания финансов ресурс е осигурен от общинския бюджет.

„Правим го за децата, наши са“, това е най-често използваната реплика от хората, които се трудиха непрекъснато и без почивен ден, за да може всяка детска градина да отвори врати и да посрещне възпитаниците си в първия учебен ден в реновирана и цветна обстановка.


Ключови думи
детски градини
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати