Вторник, 13 Дек 2022
            
Други Общество

Областният управител проведе работна среща с кмета на Сухиндол

  13.09.2022 15:53
Областният управител проведе работна среща с кмета на Сухиндол

До месец и половина укрепването на свлачището по пътя за Севлиево ще бъде завършено, информира кметът на община Сухиндол инж. Пламен Чернев на среща с областния управител инж. Георги Гугучков. По думите на кмета, на обекта се работи с пълна сила, а след строителните дейности асфалтовата покривка на пътя ще бъде възстановена. Припомняме, че чрез Междуведомствената комисия към Министерския съвет миналата година бяха отпуснати 8,7 млн. лв. В общината се работи и по отводняването на село Красно Градище, което също бе финансирано чрез Междуведомствената комисия за почистване на речни корита.

В знак на съпричастност миналата седмица четирима доброволци са се включили в разчистването на опустошените от проливните дъждове карловски села, стана ясно още на срещата. През октомври там отново за пет дни ще бъде изпратена група от шест души, увери кметът на Сухиндол.

Пред областния управител той отчете, че подготовката за провеждането на парламентарните избори върви нормално. Получена е и демонстрационната машина за гласуване и обученията стават по график. Местната администрация има отлично взаимодействие и с органите на реда. Полицейският участък е окомплектован, предоставени са му и две помещения в сградата на бившата поликлиника, които са ремонтирани и обзаведени с близо 8000 лв. от общинския бюджет.

На въпрос на инж. Георги Гугучков за сметопочистването, кметът сподели, че в общината има временно депо за строителни отпадъци, но въпреки това има нерегламентирани сметища. Общината обаче е въвела иновативна практика – тя поема ежемесечния разход на домакинство за транспортиране на строителни отпадъци до 800 кг до депото за строителни отпадъци в община Севлиево.

Относно другата актуална тема – снабдяването с дърва за огрев, Пламен Чернев информира, че заявените от кметовете на населените места 200 кубика от ДГС „Болярка“ са осигурени на преференциални цени. Община Сухиндол планира от следващата година да започне да осигурява по-големи количества от общински гори.


Ключови думи
инж. Пламен Чернев инж. Георги Гугучков
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати