Сряда, 07 Дек 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Веселин Чакмаков е новото попълнение в хандбалния „Локомотив“

  07.09.2022 11:18
Веселин Чакмаков е новото попълнение в хандбалния „Локомотив“

Веселин Чакмаков е новото попълнение в хандбалния „Локомотив“. Роден е през 1985 г. в София. Четири пъти носител на Купата и Шампион на България. С отбора на „Локомотив Металекс билд“ (Варна) достига до 1/4 финал в турнирите на EHF. Играл в „Хенстед Улзбург“ от трета бундеслига, „Секия Рубиера“ от серия „А“ на Италия и в Екстра Класа на Полша с Газ систем Погон Счечин.

-Защо избра и как се озова в „Локомотив“?

-За никой не е тайна, че с Йордан Димитров и Станислав Добрев сме били съотборници в „Локомотив-Металекс билд“(Варна). От дълго време наблюдавам развитието на Клуба и виждам, че тук се работи правилно и целенасочено. С интерес следя момчетата още от младежките им години. С всеки изминал сезон отборът играе все по-добър хандбал и подобрява своите постижения. Голяма заслуга за това има и моят съотборник Станислав Добрев, който се наложи като лидер. Затова с радост приех поканата. За мен ще е чест да играя и да завърша кариерата си в „Локомотив“, изграден основно от млади момчета и под треньорското ръководство на Йордан Димитров.

-След дебюта в турнира „Тодор Хънков“, какви са ти впечатленията от момчетата и отбора? Чувстваш ли се добре и усещаш ли подкрепата им?

-В Бургас за първи път играх с новите ми съотборници. Те направиха така, че да се чувствам уютно в отбора. Искам да им благодаря за подкрепата! Имам нужда от малко време за адаптация и напасване на стила на игра на отбора. Колективът и момчетата са страхотни и вярвам, че този сезон ще играем бърз и стойностен хандбал за стандартите на България.

-Тази година „Локомотив“ ще играе в турнира за EHF CUP. Жребият отреди нидерландски отбор. Какви са настроенията и очакванията?

-Силен съперник от лигата на Белгия и Нидерландия е отборът на „Кембит-Лайънс“. Трябва да се подготвим добре. Първенството ще е започнало и ще имаме време да влезем в игрови ритъм. Радвам се, че „Локомотив“ отделя средства за участие в евротурнирите. Младите ще натрупат безценен опит в тези мачове.

-Какво ще пожелаеш на нашите феновете и приятели от голямото хандбално семейство на „Локомотив“?

-„Локомотив“ има невероятна публика, която винаги изпълва залата и подкрепя до последно отбора. Пожелавам тази година заедно да изживеем едни страхотни моменти и накрая да се поздравим с Купа и Титла.


Ключови думи
Веселин Чакмаков ХК Локомотив
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати