Сряда, 28 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Ханбалният „Локомотив“ победи „Шумен - 61” и е сред лидерите в „А” група

  05.10.2020 08:19
Ханбалният „Локомотив“ победи „Шумен - 61” и е сред лидерите в „А” група

Хандбалният „Локомотив” (Горна Оряховица) победи „Шумен-61” с 26:23 в мач от IІІ кръг на А „РХГ”. На бърз мач, изпълнен с единоборства и обрати се насладиха феновете на играта в сп. зала „Никола Петров“. В началото гостите бяха по-настоятелни пред гола и поведоха с 1:3. Домакините реагираха светкавично и изравниха 4:4 в 9-та мин. Последва абсолютно равностойна игра и поравно голове в двете врати - 7:7 в 15-та мин. и 10:10 в 25-та мин. Напълно заслужено двата отбора се оттеглиха на почивката при 12:12.

Втората част започна с размяна на голове и ново равенство 15:15 в 38-ма мин. Това беше и преломният момент за „железничарите”, които с бързи пробиви отбелязаха три безответни гола и поведоха 18:15 в 42-ра мин. Тази преднина внесе спокойствие сред черно-белите, които успяха да я задържат до крайното 26:23. Победа, изпълнила трибуните с радостни възгласи и скандирания за сърцатата игра на „локомотивци“.

След третият кръг на А РХГ „Локомотив” е втори с 4 т. и мач по малко.

„Щастлив съм от победата. Изключително тежък мач. Основната част от отбора на Шумен е съставен от състезатели на шампиона „Локомотив“ (Варна). Успяхме да запазим хладнокръвие и да победим. Момчетата оставиха сърцата си на терена. Пред очите ми те израстват и се превръщат в едни млади мъже. Новото попълнение Станислав Добрев днес се включи много добре. Получи се една сплав между младостта и опита. Това ни донесе и победата. Поздравявам шуменци за мъжката игра. Въпреки искрите на терена, извън него ние сме приятели. Така трябва да бъде и занапред“, заяви Йордан Димитров от щаба на горнооряховчани.

„Локо”: Георги Маринов, Стефан Димитров, Исмет Хаджиев, Йордан Михнев, Любослав Димитров, Радослав Йорданов, Владислав Йоргов, Станислав Добрев, Велимир Даскалов, Емилиян Синигеров, Петър Николов, Николай Генов, Михаел Иванов, Георги Кръстев, Николай Москов, Пресиян Стоянов.

 


Ключови думи
хк локомотив шумен
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати