Понеделник, 28 Nov 2022
            
Горна Оряховица Общество

21-годишна родилка почина след секцио (обновена)

  29.08.2022 15:23
21-годишна родилка почина след секцио (обновена)

21-годишна родилка от Горна Оряховица почина след усложнения след секцио. 

Интервенцията е извършена в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Горна Оряховица, но настъпили след нея усложнения наложили младата жена да бъде откарана в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново. Там, въпреки усилията на лекарите, жената починала.

Хронологията на случилото се предоставя МБАЛ „Св. Иван Рилски“:

"21-годишната Д. С. от Горна Оряховица постъпва без родова дейност, но с просрочен термин за раждане на 20 август в 10.00 часа в АГО в болницата в Горна Оряховица. Дежурният екип я оставя в отделението за наблюдение. При прегледа и направените изследвания на Д.С. не е установена патология. Младата жена е посещавала редовно женска консултация, като нейната бременност е била наблюдавана.

След опити за стимулиране на родова дейност, които не дават резултат, е взето решение с нейното изрично съгласие да се извърши секцио и е насрочена дата за него.

На 26 август, от 9:00 часа е извършено класическо цезарево сечение, като по време на операцията не е имало никакви усложнения за родилката и бебето. Бебето се ражда в стабилно състояние и с нормални показатели.

Един час след приключване на операцията, започва обилно кървене, като са предприети незабавно реанимационни мероприятия от екип от гинеколози и анестезиолози. Поради усложненото състояние на родилката, е взето решение тя да бъде транспортирана до МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ с реаномобил и реанимационен екип.

Приета е в АГО на областната болница на 26 август, в 13 часа.

От ръководството на МБАЛ - Горна Оряховица изказват съболезнования на близките на починалата родилка".

Как се развиват събитията обясняват от МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов": 

На 26.08.2022 г. в 12:30 след спешен консулт в горнооряховската болница, в МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" приехме родилка в изключително тежко общо състояние. След преценка на дежурния екип са започнати реанимационни мероприятия и е направена спешна операция за премахване на матката. След операцията пациентката е преведена в ОАРИЛ, където реанимационните мероприятия продължават. Въпреки положените усилия, пациентката умира в 22:15 ч на 26.08.22 (петък).

Съболезнования на близките, посочват от МОБАЛ.


Ключови думи
родилка секцио
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати