Понеделник, 28 Nov 2022
            
Елена Култура

В Елена успешно приключи проектът „Палитра от изкуства“

  29.08.2022 09:36
В Елена успешно приключи проектът „Палитра от изкуства“

Екипът на Сдружение „Елита“ осъществи поредното събитие по проекта "Кръстопът на изкуствата" по Едногодишен гранд на Национален фонд „Култура“ – „Палитра от изкуства“. Събитието бе реализирано във възрожденския град Елена, където от 20 до 27 август се проведе безплатна лятна академия по вокално изкуство за деца и младежи "Палитра от изкуства". В обучителния курс по вокално изкуство взеха участие около 30 деца и младежи от цялата страна. Часовете бяха водени от вокалния педагог Петя Василева, която пожела да създаде поле за изява на местните деца и младежи, интересуващи се от вокално изкуство, както и за всички желаещи.

Участниците изучаваха теми, свързани с различните видове вокални техники, видовете стиловете и жанрове във вокалното изкуство, също и теми, свързани с овладяване на сценично присъствие, микрофонна техника, представяне на книгата „Бионсеграфика“ и много други  вълнуващи бъдещите певци теми. Обучителните курсове се провеждаха всеки ден през посочения период между 10:00 и 12:00 часа и от 13:30 - 17:30 часа. За представянето на сцена за вокалните изпълнители бяха включени и часове по актьорско майсторство, водени от актрисата Силвия Шекилова.

Гостите и гражданите на град Елена станаха част от съпътстващите събития по проекта, представени в  новата художествена галерия в Музей на възраждането "Иларион Макариополски": изложба на Николай Примов от Съюза на творците с увреждания в България: “Живопис – стъклопис и Сетивна фотография”, която ще остане наредена до края на септември; представяне на творчеството на писателката Магда Борисова.

Трудът на всички включили се в академията бе представен в специален концерт в Музея на Възраждането „Иларион Макариополски”. Концертът беше излъчен онлайн чрез партньорите по проекта студио „Мелодия“ – Ивелин Станев и Симона Мигленова.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“.


Ключови думи
Палитра от изкуства Сдружение Елита
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати