Четвъртък, 17 Nov 2022
            
Елена Общество

Сдружение „Елита“ провежда безплатна лятна академия по вокално изкуство за деца и младежи

  18.08.2022 11:17
Сдружение „Елита“ провежда безплатна лятна академия по вокално изкуство за деца и младежи

Безплатна лятна академия по вокално изкуство за деца и младежи „Палитра от изкуства“ организира екипът на Сдружение „Елита“. Академията е поредното събитие по проекта „Кръстопът на изкуствата“ и ще се проведе от 20 до 27 август в гр. Елена. Всяко събитие носи различна идея и е с конкретна цел. Инициатор на академията е на вокалният педагог Петя Василева, която пожела да създаде поле за изява на местните деца и младежи, интересуващи се от вокално изкуство.

В обучителния курс са включени теми, свързани с различните видове вокални техники, запознаване на малките певците с видовете стилове и жанрове във вокалното изкуство, също и теми, свързани с овладяване на сценично присъствие, микрофонна техника, представяне на понятието солфеж и много други. В програмата са включени и уроци по актьорско майсторство с актрисата Силвия Шекилова. За най-малките певци са разработени и теми,  свързани с история на певческото изкуство за деца.

Нека не забравяме, че е лято и не сме на училище, целта е да се забавляваме заедно, искаме да предадем неформално фундаментални специфики и трикове от това необятно изкуство. Продължителността на курса е от 20 до  27 август, като учасниците в него са разделени в две възрастови групи, уточняват организаторите. 

Занимателните курсове ще се провеждат всеки ден през посочения период между 10:00 и 12:00 часа и от 13:30 до 17:30 часа.

Голямата изненада е, че трудът на всички включили се в академията ще бъде оценен не само от нас, но и от жителите и гостите на гр. Елена в специален концерт, който ще се състои за всички на 27  август от 18:30 часа в Музей на Възраждането „Иларион Макариополски” в Елена, допълват от „Елита“.

Може би ще се запитате защо избрахме това малко горско градче? Ами защото знаем колко е трудно да имаш достъп до качествени образователни и креативни занимания в по- малките населени места, а талантът на децата си заслужава да бъде видян от цяла България. Предстоят вълнуващи неща, а нашият екип е кръстосал пътища с много доброволци и партньори, за което благодарим от сърце. Цялата подробна информация относно какви теми ще бъдат преподавани от нашите ментори можете да прочетете в официалната програма на събитието. Но, разбира се, това не е всичко. Станете част и от съпътстващите събития на проект „Палитра от изкуства“ в Елена.  

НЕ пропускайте:

  • Откриване на изложба на Николай Примов от Съюза на творците с увреждания в България:

“Живопис – стъклопис и сетивна фотография”, представена в новата художесвена галерия в Музей на възраждането "Иларион Макариополски" гр. Елена

От 26.08.22 г. 17:00 ч.

До 28.08.22 г. 13:00 ч.

Заповядайте и вижте една различна гледна точка на незрящ творец пресъздава в картини и фотографии живота около нас.

ArtHub: https://arthub.bg/…/zhivopis-staklopis-i-setivna-fotografia/

Сдружение на творците с увреждания в България СТУБ: https://www.facebook.com/Styb2017

  • Както и представяне на творчеството на писателката Магда Борисова - в новата художесвена галерия, в Музей на възраждането "Иларион Макариополски" гр. Елена 26.08.22 г. 17:30 ч.

Тайните на „Тайната на паяка” от Магда Борисова

Всеки автор си има тайна на писането. Често те са повече от една. Това е онзи невидим капан за читателите. Понякога той се крие в избраната тема или в лабиринтите на сюжета, в уникалността на героите или в спецификата на езика, в посланията или в описанията на природата. Може много да се изброява.

„Тайната на паяка” от Магда Борисова е част от един голям проект, от който излязоха „Тайната на кулата” и „Тайната на Вълчан”. Основните герои са едни и същи, но действието се развива на различно място от нашата прекрасна страна и се описват характерни географски, исторически и етнографски особености. Сюжетът е криминален, но винаги е нов и неочакван. Тук откриваме първата тайна. Авторката избира да пише поредица за днешните тийнейджъри. Това никак не е лесно, но е много благодарно, защото като прочетеш първата книга се „зарибяваш” и за следващите. Искаш да разбереш какво ще се случи на Крис, Данчо и Алекс, да откриеш сега къде са отишли и какво интересно има там. В „Тайната на кулата” тя бяха във Великотърновския край, в „Тайната на Вълчан” - в Бургарския, а в „Тайната на паяка” са в столицата ни.

С нетърпение очакваме следващата книга от проекта, където действието ще се развива във Варна и околностите й, казват още от Сдружение „Елита“.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“.


Ключови думи
Сдружение Елита Палитра от изкуства
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати