Петък, 18 Nov 2022
            
Велико Търново Избори 2 октомври 2022

Станислав Стоянов повежда листата на „Възраждане“ във Велико Търново

  19.08.2022 11:28
Станислав Стоянов повежда листата на „Възраждане“ във Велико Търново

Лингвистът Станислав Стоянов е водач на листата на „Възраждане“ за Великотърновския избирателен район за предсрочните парламентарни избори на 2 октомври. Това обяви днес ръководството на партията в лицето на председателя й Костадин Костадинов и зам.-председателите Цончо Ганев и Петър Петров. В специалната пресконференция, на която бяха обявени и останалите водачи в страната, участваха също председателят на „Възраждане“ в София Александър Арангелов и членът на партията Маргарита Генчева.

Станислав Стоянов е възпитаник на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, където завършва приложна лингвистика с френски и испански. Той вече е бил кандидат за народен представител. По професия е бизнес анализатор. 

42,3 г. е средната възраст на кандитатите на „Възраждане“ в страната. Най-младият сред тях – 29-годишният Климент Шопов, който е първи в Сливен, се е прибрал в България от Канада, където семейството му е емигрирало, заради „Възраждане“. По думите на Костадин Костадинов, Шопов не е бил включен в предишните 3 листи на партията, за да бъдат изпълнени законовите изисквания за гражданство. Които не важаха за Кирил Петков, посочи Костадинов.

10 от водачите на листите на „Възраждане“ в страната вече са заемали тези места. Сред кандидат-депутатите има икономисти, юристи, инженери, представители на различни религиозни общности. „Възраждане“ си поставя за цел да представи цялата палитра на българското общество, посочи още Костадинов.


Ключови думи
Станислав Стоянов Възраждане Велико Търново
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати