Петък, 11 Nov 2022
            
Велико Търново Избори 2 октомври 2022 Политика

ЦИК назначи Районната избирателна комисия във Велико Търново, Николай Илиев отново е председател

  12.08.2022 16:36
ЦИК назначи Районната избирателна комисия във Велико Търново, Николай Илиев отново е председател

Централната избирателна комисия назначи РИК за IV МИР Велико Търново и служебно определи разпределението на ръководните постове. Това се наложи, тъй като партиите не се разбраха по време на консултациите при областния управител. Спорът беше за председателското място, за което претендираха „Продължаваме промяната” и „Възраждане”.

Комисията е от 13 представители на седемте парламентарно представени сили. Като разпределението на бройките е според квотите в Народното събрание. „Продължаваме промяната” има четири места, „ГЕРБ – СДС” – три, ДПС – 2 и по едно имат „БСП за България”, ИТН, „Демократична България” и „Възраждане”.

Председател на РИК отново ще е Николай Илиев, който този път е предложен от ПП „Продължаваме промяната”. На предишните избори той беше номиниран от ИТН. Зам. председатели ще са Силвия Дечева, предложена от „ГЕРБ – СДС” и Цветомира Йорданова – Атанасова от ИТН. Секретар е Диана Филипова, номинирана от ДПС.

Останалите в 13-членната комисия са Йоана Иванова, Пламен Костадинов и Григор Григоров от "Продължаваме промяната", Николина Митева и Десислава Йонкова  от  ГЕРБ – СДС, Благой Златанов (ДПС), Сева Памукчиева (Демократична България), Ирена Стасинопулу (БСП) и Малина Николова-Янчева (Възраждане).

Комисията би трябвало да започне работа от 13 август, нищо че в бързината решението на ЦИК не е изчистено и уведомява, че встъпват в действие на 25 септември 2021 г.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в 3-дневен срок от обявяването му.


Ключови думи
РИК Велико Търново
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати