Вторник, 04 Oct 2022
            
Велико Търново Темида

Турският шофьор на румънски автобус, катастрофирал край Куцина, остава в ареста, реши и Апелативният съд във Велико Търново

  12.08.2022 15:20
Турският шофьор на румънски автобус, катастрофирал край Куцина, остава в ареста, реши и Апелативният съд във Велико Търново

Шофьорът на автобус, който причини тежка катастрофа на главен път Русе - В. Търново, при която загинаха четирима човека, остава с мярка за неотклонение „задържане под стража“. Това определи Великотърновският апелативен съд, след като остави без уважение искането на обвиняемия за изменението ѝ в по-лека. Становището на Великотърновската апелативна прокуратура бе, че Дж. Дж. трябва да остане с най-тежката мярка за неотклонение.

Дж.Дж. е привлечен в качеството на обвиняем по досъдебно производство на Окръжна прокуратура – Велико Търново за това, че на 06.08.2022 г., около 02.00 часа, на първокласен път Русе – Свиленград, в землището на с. Крушето, общ. Г. Оряховица, при управление на моторно превозно средство - автобус „Мерцедес“ с румънска  регистрация, нарушил правилата за движение по пътищата по чл. 20, ал.1 и 2 от ЗДвП- като водач не е контролирал моторното превозно средство, което управлявал и не се е движил със съобразена с пътните условия скорост. В резултат на това реализирал пътнотранспортно  произшествие и по непредпазливост причинил смъртта четири лица, пътували в автобуса.

Апелативен съд – Велико Търново намира, че са налице предпоставките за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия и  затова потвърди определената от Окръжен съд – Велико Търново мярка, като правилна и законосъобразна.

Определението на АС- Велико Търново  не подлежи на обжалване.

Действията по разследването продължават под ръководството на Окръжна прокуратура-Велико Търново.

 

 


Ключови думи
катастрофа Апелативен съд