Неделя, 06 Nov 2022
            
Велико Търново Други

Национална следствена служба и Окръжна прокуратура разследват причините за тежката катастрофа с румънски туристи

  06.08.2022 19:33
Национална следствена служба и Окръжна прокуратура разследват причините за тежката катастрофа с румънски туристи

Под ръководството на Окръжна прокуратура - Велико Търново следователи от Национална следствена служба провеждат разследването на тежко пътнотранспортно произшествие, при което е причинена смъртта на четирима човека и телесни повреди на осем души. Това съобщи наблюдаващият прокурор Илиан Благоев на съвместен брифинг с Бранимира Вергова и Ирена Величкова – следователи от Национална следствена служба.

Прокурор Благоев уточни, че катастрофата е станала на главен път Русе – Велико Търново, на 06.08.2022 г. около 02,00 часа, в землището на с. Крушето, общ. Горна Оряховица, между автобус „Мерцедес" с румънска регистрация и спрял в крайпътна отбивка лек автомобил „Пежо-206" с нидерланска регистрация. Установено е, че в автобуса са пътували 24 пътника и двама водачи. На място на произшествието са загинали трима румънски граждани, а четвъртият – турски гражданин, е починал в реанимация. Пострадали са осем лица, пътуващи в автобуса.

Екипът следователи от Национална следствена служба определиха произшествието като изключително тежко. Работи се активно по изясняване на всички възможни причини, довели до катастрофата. Автобусът е пътувал в посока Русе. Първоначално се е блъснал в спрелия лек автомобил и след това в крайпътно дърво. 140 метра след това е преустановил движението си.

Провеждат се неотложни процесуално-следствени действия, извършен е оглед на местопроизшествието, иззети са моторните превозни средства, участници в ПТП, следи и предмети, имащи значение за делото, извършени са разпити на свидетели, приобщени са документи.

Двамата водачи на автобуса са задържани за 24 часа. Пробите за алкохол на шофьорите са отрицателни.

Действията по разследването продължават под ръководството на Окръжна прокуратура-Велико Търново.


Ключови думи
катастрофа румънски автобус
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати