Сряда, 09 Nov 2022
            
Велико Търново Други

Румъния прибира пострадалите от катастрофата с летящи линейки

  06.08.2022 13:36
Румъния прибира пострадалите от катастрофата с летящи линейки

Румъния, която е години напред в спешната помощ, праща пет медицински хеликоптера, за да прибере своите пострадали граждани в жестоката катастрофа тази нощ между Поликраище и Куцина. Машините кацнаха на летището в Горна Оряховица.

При инцидента загинаха на място трима пътници в румънски автобус, връщащ се от екскурзия в Истанбул. Още един почина по-късно в МОБАЛ „Д-р Ст. Черкезов”, а осем са сериозно ранени.

По информация от болницата, пострадалите пътници в румънския автобус, който катастрофира и се заби в спряла до пътя кола, са били хоспитализирани в хирургично и ортопедично отделение. В МОБАЛ са настанени седем души – трима турски граждани и четирима румънци.

Лечението на ранените ще продължи в страната им.

Двамата шофьори са задържани. Тествани са за алкохол, пробите са отрицателни. С разпореждане на главния прокурор Иван Гешев, разследването се поема от Националната следствена служба под наблюдението на Окръжната прокуратура във Велико Търново.

Румъния развива въздушната спешна помощ от години, докато България едва преди седмици обяви поръчка за своите първи медицински хеликоптери. Един от тях се предполага, че ще е базиран на Летище Горна Оряховица.


Ключови думи
летащи линейки Румъния катастрофа
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати