Петък, 04 Nov 2022
            
Велико Търново Политика

Областният управител инж. Георги Гугучков официално встъпи в длъжност

  05.08.2022 16:21
Областният управител инж. Георги Гугучков официално встъпи в длъжност

Областният управител инж. Георги Гугучков официално встъпи в длъжност по-рано днес. Той е назначен от Министерски съвет с решение №581 от 4 август тази година, на основание чл. 143, ал.2 от Конституцията на Република България и чл. 29, ал. 3 във връзка с чл. 19а, ал. 2 от Закона за администрацията.

В Гербовата зала на Областна администрация Велико Търново инж. Георги Гугучков се срещна с изпълняващия длъжността областен управител Огнян Стоянов, със заместник областния управител доц. д-р Соня Будева и с екипа на областната администрация. Той бе представен от Огнян Стоянов като професионалист, който има богат управленски опит.

„Вярвам, че инж. Гугучков ще работи в полза на закона и хората“, подчерта Огнян Стоянов.

Областният управител инж. Георги Гугучков очерта приоритетите, целите и задачите в следващите месеци пред екипа на ведомството.

Той вече беше на поста от средата на май миналата година до началото на 2022 г. в мандата на двете служебни правителства на премиера Стефан Янев.

Инж. Гугучков е завършил НВУ „Васил Левски“ във Велико Търново през 1980 г. с квалификация офицер от Инженерни войски като магистър по „Пътно строителство“. По-късно завършва Военната академия „Г. С. Раковски“, както и Стратегически курс на ГЩ факултет на Военната академия „Г. С. Раковски“ с придобита квалификация „Специалист по военнополитически и стратегически проблеми на сигурността на отбраната“.

От 1980 до 2002 г. е на кадрова военна служба във ВС на България, като последната му заемана длъжност е била командир на бригада и звание полковник.

Има дългогодишен управленски опит в частния сектор в областта на строителството в градска среда. Семеен е, със син и дъщеря.


Ключови думи
Георги Гугучков областен управител
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати