Понеделник, 24 Oct 2022
            
Други

Над 24 000 клиенти са посетили салона за обслужване в ТД на НАП във Велико Търново за 6 месеца

  25.07.2022 10:28
Над 24 000 клиенти са посетили салона за обслужване в ТД на НАП във Велико Търново за 6 месеца

Над 24 000 данъкоплатци са посетили салона за обслужване на клиенти в ТД на НАП Велико Търново за първите 6 месеца на 2022 година. Близо 5000 от тях са потърсили помощ в изясняването на здравноосигурителния си статус и са поискали удостоверение за непрекъснати здравноосигурителни права.

Повече от 3400 удостоверения за ПИК са издали служителите на Tериториалната дирекция във Велико Търново за същия период.

Общият брой е-услуги на приходната агенция, които могат да се използват с ПИК, надхвърля 60, напомнят от ведомството.  С ПИК на НАП могат да се ползват не само е-услугите на Агенцията, а и тези, предоставяни от други администрации, сред които НОИ, Националната здравноосигурителна каса, Агенция по заетостта, Агенция по вписванията, Министерство на земеделието, 60 общини, включително  Община Велико Търново, и други.

Други 4500 клиенти са подали данъчни и осигурителни декларации, както и уведомления за трудови договори. Гражданите и бизнеса са посещавали офиса за обслужване в старопрестолния град и за плащане на публични задължения чрез ПОС терминал.

Средно между 6 и 8 минути са били необходими за обслужването на един клиент, в което се включва и времето за изчакване, посочват от Териториалната дирекция.


Ключови думи
НАП
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати