Вторник, 18 Oct 2022
            
Горна Оряховица Други

Седмокласник от Драганово с награда от VIII национален конкурс ,,Вазовата България“

  13.07.2022 10:15
Седмокласник от Драганово с награда от VIII  национален конкурс ,,Вазовата България“

Айджан Осман Манджиров от ОУ „Св. Климент Охридски” в Драганово е сред победителите в VIII национален конкурс „Вазовата България”.

Тазгодишното издание на конкурса се проведе на 9 юли (събота) в град Сопот, където в продължение на седмица протекоха събития по случай 172 г. от рождението на патриарха на българската литература Иван Вазов. Кулминацията бе  церемония по награждаването на лауреатите на конкурса.

Сред наградените бяха и представители от училища от община Горна Оряховица - ОУ ,,Климент Охридски“, с. Драганово, ОУ ,,Отец Паисий“, с. Писарево и СУ ,,Георги Измирлиев“, Горна Оряховица.

Трета награда в категория ,,Презентации“ във втора възрастова група от V до XII клас завоюва Айджан Осман Манджиров от училището в Драганово. Наградата бе връчена от носителя на националната литературна награда „Иван Вазов" за 2022 година – писателя Георги Бърдаров. Айджан е работил върху темата ,,Реални личности и художествени образи в романа „Под игото“ на Иван Вазов, като за част от реалните лица е издирвал информация от библиотеката към читалище ,,Съединение“ в Драганово.

Учителката по български език и литература  Наталия Генова споделя за своя ученик, че се увлича по литературата и мечтае да стане журналист. Ученикът е гордост на училището - постигнал е 94 т. от максимален брой 100 на национално външно оценяване по БЕЛ в VII клас и е отличник на випуска.

,,Семейството ми винаги ме насърчава и подпомага в моите занимания.“- допълва Айджан. Опора е не само неговият баща, който е образователен медиатор в училището , но и майка му, която по професия е учител.

,,Гордост и удовлетворение е когато усетим оценката на дългогодишния труд на учителите, оценка, изразяваща се в постижения на децата“, споделя директорът на училището Грета Новакова.

 

 


Ключови думи
ОУ "Св. Климент Охридски" Драганово
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати