Петък, 30 Сеп 2022
            
Велико Търново Икономика

ГЕРБ убеди Парламента за компенсациите за цената на тока

  01.07.2022 11:10
ГЕРБ убеди Парламента за компенсациите за цената на тока

Народното събрание прие предложението на ГЕРБ за компенсации за цената на тока – комплекс от мерки, за които народните представители от най-голямата дясноцентристка политическа сила настояват повече от половин година. Това каза народният представител от ГЕРБ-СДС от Великотърновски регион проф. Костадин Ангелов, цитирайки колегата си Делян Добрев – представител на ГЕРБ в парламентарната комисия по бюджет и финанси и зам-председател на комисията по енергетика.

По предложение на ГЕРБ облекчение от цената на тока ще има за социалните и здравни институции – домове за възрастни хора, социални домове, кризисни центрове и др., болници, хосписи; детски ясли, детски градини, училища, университети и др. образователни институции; религиозни институции – църкви, манастири, джамии и др.; бизнес – микро, малък, среден, голям; общини; градски транспорт – тролейбуси, метро и др.; културни институции – музеи, театри, читалища и др.; ВиК дружества и др.

 „Проблемите, породени от високите цени на тока и липсата на решение в последните шест месеца, бяха поставяни по време на всяка една от многобройните срещи, които проведох във Велико Търново, Горна Оряховица, Свищов, Стражица, Елена, Павликени и много други общини. Бизнесът ще получи компенсация в размер на 100% при цени на тока над 250 лв/мвтч - тоест сложихме таван на цената на тока от 250 лева. В края на този парламент депутатите от различните парламентарни групи надмогнаха личните си политически пристрастия и взеха решение в полза на хората“, коментира проф. Костадин Ангелов.


Ключови думи
компенсации ток проф. Константин Ангелов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати