Сряда, 28 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Общество

С есета, миниатюри, импресии и пътни бележки Милко Марков разказва за развитието на София, Горна Оряховица и Първомайци

  18.06.2022 19:10
С есета, миниатюри, импресии и пътни бележки Милко Марков разказва за развитието на София, Горна Оряховица и Първомайци

Община Горна Оряховица, Издателство „Мултипринт“ (София) и авторът Милко Марков канят на официалното представяне на новата му книга „През отворения прозорец“. В нея под формата на есета, миниатюри, импресии, пътни бележки, Марков разглежда развитието на София, Горна Оряховица и Първомайци. Темите за възпитанието, родното, обичаите, вълнуват твореца, който с увлекателен изказ пренася в атмосферата на своя мироглед.

Милко Марков е роден през 1947 г. във Велико Търново, но детството му преминава в Първомайци. Първите си опити в сферата на изкуството прави в сатирата на 16 години, а на 17 г. започва да пише есета. Под влиянието на Пеньо пенев пише и първите си стихове. От тогава до днес се занимава активно с обществена дейност. През 2007 г., когато е на 60 години, издава първата си стихосбирка. След пенсионирането си активно се занимава с краеведска дейност, в центъра на която е Първомайци, пише и издава книги. Тази година на Милко Марков бе връчена Годишна награда на Община Горна Оряховица за принос към културата.

Книгата „През отворения прозорец“ ще бъде представена от Иван Момъков. Срещата с Милко Марков и неговото творчество започва в 17:30 ч. на 30 юни в Художествена галерия „Недялко Каранешев“ в Горна Оряховица.  


Ключови думи
Милко Марков През отворения прозорец
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати