Вторник, 27 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Общество

Скарите са запалени и XV Празник на суджука започна

  03.06.2022 18:08
Скарите са запалени и XV Празник на суджука започна

Суджуци и всякакви други мезета вече цвърчат на скарите, а суджукарското градче се пълни с всяка минута. XV Празник на горнооряховския суджук набира скорост, за да задържи вниманието в следващите дни. Скарите и автоматите за бира бяха изпробвани още в ранните часове на деня. Време е вече и за музикалното допълнение. Първи бяха мажоретките от състав „Българче” към ОУ „Иван Вазов”. След това е ред на различните формации от НЧ „Братя Грънчарови”.

Тежката програма започва в 19:30 с оркестър „Канарите”. В 21 часа на сцената излиза Владислава Христозова, а в 22:00 часа е ред на звездата за тази вечер Милко Калайджиев.

Докато трае концертът е спряно движението от кръстовището до Стадиона до ВиК.

Утре в 11 часа е официалното откриване. Малко по-рано започват народните борби, като кулминацията им е в 12 часа, когато ще се сборят мъжете. Очакват се участници и от националния отбор по свободна борба.

През целия ден утре ще има и много игри и състезания. Щандът на Историческия музей вече предлага всякакви сувенири, а закупилите си могат ад участват в томбола. Печелившите ще се теглят на всеки час. На сцената през деня ще се качат самодейци от общината, а вечерта е за оркестър „Изгрев”, Наташа Джорджевич и Камелия.


Ключови думи
Празник на суджука
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати