Петък, 02 Сеп 2022
            
Свищов Спорт

„Дунав“ (Русе) вдигна Купата на кмета на Свищов, „Локо“ (ГО) с бронзови медали

  02.06.2022 14:11
„Дунав“ (Русе) вдигна Купата на кмета на Свищов, „Локо“ (ГО) с бронзови медали

За поредна година в Свищов се проведе Турнир по футбол за купата на кмета на общината. По традиция той се провежда по време на Международния ден на детето – 1 юни и е посветен на грижата към децата. Тази година в турнира се включиха участници от 6 отбора, Футбол 5, които мериха сили на стадион „Академик“ в крайдунавския град.

След оспорвани и интересни мачове, на първо място с Купата на кмета триумфираха футболистите на „Дунав“ – Русе, след тях на второ място се наредиха „Локомотив“ – Дряново, а почетното трето място сред шампионите зае отборът на „Локомотив“ – Горна Оряховица.

Домакините от „Академик“ – Свищов бяха четвърти в крайното класиране, а на пето и шесто място се наредиха „Ботев“ – Дебелец и „Левски“ – Стражица.

Както всяка година, купи получиха отборите, заели първите три места, а грамоти имаше за всеки един от отборите. Организаторите бяха осигурили медали за всички състезатели и техните треньори, които им бяха връчени лично от кмета на Свищов д-р Генчо Генчев, секретаря на Общината Любомира Петрова и зам.-кмета д-р Станислава Стоянова. С индивидуални награди бяха отличени състезатели, изявили се като „Най-добър вратар“, „Най-добър защитник“, „Най-полезен състезател“ и „Голмайстор на турнира“.

Кметът на общината Генчо Генчев поздрави всички участници за положените усилия, пожела им да следват смело мечтите си и ги поощри, като каза, че независимо от класирането – за него всички участници в този турнир са победители, защото са избрали да спортуват. 


Ключови думи
Футбол 5 Генчо Генчев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати