Сряда, 28 Сеп 2022
            
Общество Свищов

Поздрав от кмета на Свищов за Великден

  01.05.2021 09:55
Поздрав от кмета на Свищов за Великден

Скъпи съграждани,

Имам честта за поредна година да се обърна към вас по повод на най-светлия християнски празник Възкресение Христово и да ви пожелая предстоящите празнични дни да ви донесат повече радост и спокойствие.
Няма по-подходящо време от Великденските празници, за да направим равносметка на делата си, да поискаме прошка и да благодарим за всичко, което имаме в живота си. Изминалата една година беше белязана от изпитание, което още дълго време ще тревожи съзнанието ни и ще ръководи действията ни. Преживяваме тежки времена, но най-тежки са за онези, които изгубихме своите близки, приятели и познати. Пандемията ни поднесе горчиво изпитание и подложи на проверка нашия дух и вяра. Озовахме се в ситуация, която рефлектира върху социалния ни живот, професионалното ни развитие и икономическата ни стабилност.
Искам да благодаря на всички, които запазиха търпение, бяха съпричастни, проявиха граждански дълг и милосърдие! Благодаря на доброволците и дарителите! Благодаря на членовете на Общинския кризисен щаб и на управлението, медицинския и обслужващ персонал в МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“!
Моля за извинение всеки, който се е почувствал лично засегнат от принудителните ограничения и рестрикции, нанесли му емоционални и материални щети. Уверявам ви, че в действията си винаги сме се ръководили от загриженост към здравословната обстановка в страната и най-вече в община Свищов. Искрено се радвам за всеки, на който успяхме да помогнем и дълбоко съжалявам за десетките наши съграждани, които изгубиха битката с Covid вируса. Ще продължим да съблюдаваме развитието на епидемията и да бъдем адекватни на динамично променящата се обстановка. Очаквам с нетърпение да настъпи положителна промяна, която да ни върне към нормалния начин на живот и да възстановим процесите на работа, общуване, творене, обучение и забавление. Вярвам, че дългоочакваното Възкресение ще ни донесе спасение и нов път, по който да продължим.
Пожелавам на всички здраве, щастие и доброта!
 
Всели празници!
Д-р ГЕНЧО ГЕНЧЕВ
Кмет на община Свищов

 


Ключови думи
Генчо Генчев Великден
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати