Вторник, 27 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Общество

С тържествена заря-проверка завърши денят за почит в Горна Оряховица

  28.05.2022 22:45
С тържествена заря-проверка завърши денят за почит в Горна Оряховица

С военен ритуал и заря-проверка горнооряховчани отдадоха почит на предците си, дали живота си в борбата за освобождение. В церемонията участва военен духов оркестър и представителни части на курсанти от НВУ „Васил Левски”. Проверката прие зам. началникът по логистиката на Военния университет полк. доц. д-р Павлин Грушков. В ритуала участва и ученическият гвардейски отряд на СУ „Вичо Грънчаров”.

Тържествената вечер започна с една стара традиция, чието начало било поставено от дружество „Юнак” в началото на миналия век – да се увенчава бюста на Македончето с лавров венец. Традицията се продължава от клуба по борба „Локомотив”, чиито състезатели окичват паметника с гирлянд, а един от най-изявените спортисти се качва, за да постави венеца на бюста. Тази година честта беше за републиканския шампион за юноши Петър Петков.

Венци пред паметника бяха поставени от името на кмета на Община Горна Оряховица, НВУ „Васил Левски”, председателя на Общинския съвет, Областна управа, народните представители Димитър Николов, Костадин Ангелов, Явор Божанков, Момчил Иванов, партии, граждански съюзи.

Тържествената проверка завърши с изпълнение на химна от духовия оркестър и курсантите и мощна заря.


Ключови думи
ден за почит в Горна Оряховица заря проверка
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати