Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Други

Полицейски патрули преследваха дрогиран шофьор на БМВ, иззети са метамфетамини

  27.05.2022 10:08
Полицейски патрули преследваха дрогиран шофьор на БМВ, иззети са метамфетамини

Метамфетамин е иззет от автомобил с пловдивска регистрация след преследване от полицейски патрули.

На 26.05.2022г. около 21:20ч. на изградения контролнопропускателен пункт до гр. Килифарево, наряд на РУ Велико Търново подава сигнал със стоп палка на л.а. БМВ, движещ се в посока от гр. Гурково към областния град.  Водачът не изпълнява разпореждането. На бензиностанция “Ромпетрол” екип на сектор “Пътна полиция” предприема действия по спиране на превозното средство, което продължава движението си по ул. “Дълга лъка”. На кръстовището на улиците “Сан Стефано” и “Рада Войвода” автомобилът е спрян.
Установена е самоличността на водача – мъж на 27-години от разградско село, криминално проявен, както и на пътниците – мъж на 31 години от същото село, брат на водача, криминално проявен, и жена на 32 години от друго село в същата област.

При извършеното претърсване са намерени 45 таблетки, реагиращи при извършен полеви наркотест на метамфетамин, и множество пакетчета, във вътрешността на които има следи от кристалообразна субстанция, която при извършен полеви наркотест реагира на същия синтетичен наркотик. Проверка с техническо средство показва, че 27-годишният водач шофира под въздействие на амфетамин и метамфетамин. Мъжът отказва да даде кръвна проба.
Водачът и жената са задържани за срок до 24 часа. В РУ Велико Търново е образувано досъдебно производство за държане на наркотични вещества. Срещу водачът е започнато и бързо производство по два състава – за шофиране след употреба на наркотични вещества и за възпрепятстване орган на реда при изпълнение на служебните задължения.


Ключови думи
полицейски патрули метамфетамин преследване
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати